Fostul director al SC Apa-Canal, Ion Stefan, a cerut Tribunalului sa anuleze un raport intocmit de Curtea de Conturi in vara anului 2006 vizavi de situatia economica a societatii. Prin raportul cu pricina se recomanda recuperarea unei sume de bani incasate de un membru AGA al SC Apa-Canal cu titlul de indemnizatie, controlorii financiari sustinind ca persoana in cauza a primit mai multi bani decit ar fi avut dreptul.

"Curtea de Conturi nu avea dreptul sa efectueze controale la o societate cu capital privat. In plus, suma despre care se afirma ca ar fi fost incasata fara drept este modica. Motivul controlului este pur politic. Si la alte societati s-au facut controale, dar numai la Apa-Canal s-au luat astfel de decizii", ne-a declarat Ion Stefan.

Este general cunoscut totusi ca societatea Apa-Canal are capital de stat, aflindu-se in subordinea Consiliului Local Galati. De neinteles este si faptul ca, desi este contestat un raport al Curtii de Conturi, in postura de reclamant apare CL Galati. Miercuri s-a consumat primul termen de judecata in acest proces, solutionarea dosarului fiind aminata dupa vacanta judecatoreasca, astfel incit si Consiliul Local sa poata raspunde cererii formulate de fostul director de la Apa-Canal.