Mediafax informeaza: Iliescu: Surdu a lucrat pana in ultima clipa la o motiune pe agricultura, colegii o vor prelua.
Presedintele de onoare al PSD a declarat, vineri, la Parlament, ca deputatul Victor Surdu a fost un om daruit muncii si misiunii sale, lucrand pana in ultima clipa la o motiune care va fi preluata de colegi.
"A lucrat pana in ultima vreme la o motiune pe agricultura. Colegii de partid o vor prelua, ea ar fi, simbolic, motiunea Victor Surdu", a spus Iliescu, dupa ce si-a adus omagiul fostului ministru, la Palatul Parlamentului.
El a mentionat ca deputatul, chiar si la doua luni de la interventia chirurgicala din Italia, era foarte activ in Parlament si la partid, pregatind o serie de documente, printre care si o motiune pe agricultura.
El a vorbit despre Surdu ca despre un luptator. "A avut o boala grea, care a avansat foarte repede. A fost un luptator pana in ultima clipa, harnicia sa a fost emblematica", a mai afirmat Iliescu.
Lideri ai PSD si parlamentari din mai multe partide i-au adus, vineri, un ultim omagiu lui Victor Surdu, fiind alaturi de familia acestuia si prieteni la Palatul Parlamentului.
Victor Surdu a murit, joi, la varsta de 63 de ani. De profesie inginer horticultor, a fost, intre 1989-1990, ministru al Agriculturii.