Inpolitics informeaza: Sfarsitul imun(d)itatii: Vadim Tudor, sufocat de procese cu despagubiri de miliarde.
Inca nu s-a finalizat procesul in derulare, ca jurnalistul Ion Cristoiu il da din nou in judecata pe Vadim Tudor, pentru calomnie, si solicita daune morale in valoare de 50.000 de lei, anunta reputatul ziarist la finalul editorialului sau, de astazi, din Adevarul.
"Profitand de amanarea procesului pentru 16 iunie 2011, Corneliu Vadim Tudor a publicat in "Tricolorul" din 20 mai 2011 un nou articol calomnios despre mine. Pentru aceasta, azi, 23 mai 2011, am intentat un nou proces lui Corneliu Vadim Tudor pentru prejudicierea imaginii, solicitand daune morale in valoare de 50.000 de lei. Dupa lectura articolului, am avut curiozitatea sa-mi arunc o privire pe cateva numere din "Tricolorul" si "Romania Mare". Dumnezeule! Numeroase personalitati ale vietii noastre publice - de la Ion Caramitru pana la Gabriela Vranceanu-Firea - sunt tavalite in hectolitri de murdarie. Si ma intreb. De ce nu-l dau in judecata pe Corneliu Vadim Tudor cei calomniati salbatic in "Tricolorul" si "Romania Mare"?! O intrebare cu atat mai legitima cu cat procesul castigat recent de Cozmin Gusa (20.000 de euro despagubiri morale, sentinta definitiva si executorie, 7.000 deja obtinuti prin executor judecatoresc) dovedeste ca Justitia noastra s-a eliberat de complexul Corneliu Vadim Tudor; complex care a facut posibil ca, timp de 20 de ani, "Tribunul" sa insulte in ziarele sale si la televiziunile altora pe cine a vrut el, fara sa i se intample nimic. Mai ramane si ca victimele lui Corneliu Vadim Tudor sa scape de acest complex", scrie jurnalistul.
Realitatea e ca liderul PRM este tot mai sufocat de procese, el avand cateva pe rol, in acest moment, care insumeaza despagubiri uriase. Acum doua saptamani, Vadim a pierdut inca un proces, cu politologul Vladimir Tismaneanu, caruia are sa ii dea jumatate de miliard de lei vechi, daca ultima cale de atac se va dovedi zadarnica. Castigator, deja, al unui proces cu Tribunul, Gusa l-a dat din nou in judecata pentru calomnie pe acesta, si cere alte cateva sute de milioane. Pentru a scapa de spectrul executarii intregii averi, Vadim si-a trecut, recent, vila din Cotroceni pe numele fiicelor, lucru care s-ar putea, totusi, sa nu il ajute prea mult.