Jurnalistul Ion Cristoiu va realiza duminica ultima editie a emisiunii "Zig Zag", dar a luat decizia sa abandoneze si editorialul zilnic din "Jurnalul National".
Ion Cristoiu a parasit emisiunea "Sinteza zilei" dupa alegerile parlamentare de anul trecut, cand PSD-PC a intrat la guvernare alaturi de PD-L, sustinand ca nu ar mai putea fi considerat obiectiv atat timp cat patronul postului e implicat in guvernarea statului.
Insa in urma unor neintelegeri cu cativa colegi din trustul Intact, jurnalistul a decis sa renunte si la emisiunea "Zig Zag". Mai nou, Ion Cristoiu a decis sa puna capat si colaborarii cu ziarul lui Marius Tuca, "Jurnalul National".
Formal, Cristoiu a declarat ca s-a suparat ca sefii trustului nu au dat nicio reactie la atacurile unor gazetari ai Intact la adresa lui.
Anuntul oficial este facut in editia de vineri a gazetei lui Marius Tuca. Cunoscutul analist a intrat in concediu de odihna, devenind complet liber de contract.
Jurnalistul Victor Ciutacu, dupa plecarea analistului Ion Cristoiu, de la "Sinteza Zilei", a declarat:
"Cand a plecat Cristoiu s-a lucrat singur, vrand sa-i demonstreze lui Mihai Gadea ca fara el e mort. A iesit invers. Si mai ieftin pentru bugetul Sintezei."
Plecarea lui Cristoiu si de la Jurnalul National dezeclilibreaza intr-un fel spatiul editorialelor de la gazeta lui Tuca. Noi credem ca analistul simtea nevoia unei pauze pentru a-si umple bateriile si apoi sa revina in forta in pagina intai a gazetariei. Intrebarea este: unde va alege Cristoiu sa combata din toamna.
Marius Tuca, directorul "Jurnalului National", nu a comentat demisia lui Cristoiu.
Ion Cristoiu (n. 16 noiembrie 1948, Gagesti) este un important jurnalist, scriitor si analist politic roman. O lunga perioada a fost moderatorul emisiunii "Zig Zag cu Ion Cristoiu", dar si invitat permanent al emisiunii realizate de Mihai Gadea, "Sinteza zilei", ambele difuzate de postul de stiri Antena 3. De asemenea Ion Cristoiu a fost timp de cativa ani editorialist la cotidianul "Jurnalul National".