Sotia premierului, Ioana Tariceanu, se intalnette miercuri, la Londra, cu sotia premierului britanic, Sarah Brown, pentru a discuta despre dezvoltarea unor noi proiecte dedicate copiilor cu disabilitati din Romania, informeaza Guvernul printr-un comunicat. "Intalnirea a fost convenita de cei doi premieri cu prilejul intrevederii din luna decembrie 2007 ti iti propune sa incurajeze realizarea de proiecte de colaborare ti parteneriat intre institutii ti organizatii neguvernamentale din domeniul protectiei copilului din cele doua tari, initierea unor contacte directe intre experti din acest domeniu", se arata in comunicat.
La reuniune participa ti baronesa Emma Nicholson ti autoarea britanica JK Rowling, care s-au implicat in actiunile de sustinere a imbunatatirii sistemului de protectie a copilului din Romania.
Ioana Popescu Tariceanu este Pretedinta Fundatiei Copii Sanatoti.
Guvernul precizeaza totodata ca premierul Tariceanu nu se va intalni, miercuri, cu omologul sau britanic, cum sustine publicatia The Sun.
Scriitoarea JK Rowling ti sotia premierului britanic, Sarah Brown, se vor implica intr-o campanie de strangere de fonduri pentru copii orfani din Romania care traiesc in conditii inumane, relateaza cotidianul The Sun in editia electronica.
Cele doua femei au lansat o campanie publica in urma fotografiilor care ii prezentau pe orfanii romani tinuti in cutti in ata-numitele centre sociale din Romania, scrie publicatia britanica.
Copiii prezentati in aceste fotografii sunt in majoritate abadonati sau suferinzi de boli fizice ti mentale, o mare parte dintre ei fiind tinuti in cutti in conditii ingrozitoare.
Sotia premierului britanic va purta in paralel discutii cu Ioana Tariceanu, potrivit The Sun.
Planul Londrei este de a ajuta autoritatile romane sa abordeze problemele din sistemul de sanatate care conduc la astfel de dizabilitati. Premierul britanic ii va declara omologului sau roman ca dorette, de asemenea, sa sustina eforturile de prevenire a abandonului copiilor in spitalele romanetti. "Aceasta este o problema fata de care Sarah ti JK manifesta un interes deosebit. Ele sunt recunoscatoare Guvernului roman pentru dorinta sa de a se angaja intr-o discutie serioasa in aceasta privinta", a declarat o sursa din cadrul Cabinetului premierului britanic.
JK Rowling a demarat o actiune de caritate pentru a strange fonduri pentru copii romani la care a participat donand o suma substantiala.