Datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) arata ca valoarea investitiilor straine directe atrase de Romania in primul semestru al anului a ajuns la 1,48 miliarde de euro, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit BNR, in perioada ianuarie-iunie a anului trecut, investitiile straine directe au fost de 1,29 miliarde de euro.
In iunie, valoarea investitiilor straine directe a crescut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 531de milioane de euro. In iunie 2004, firmele straine au investit in Romania aproximativ 410 milioane de euro.
In primele sase luni ale anului si valoarea capitalului social subscris la firmele cu capital strain s-a majorat cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, pana la peste 890 de milioane de euro.
In iunie acest an, valoarea capitalului social subscris a fost de peste 194,3 milioane de euro, de 7,6 ori mai mare decat cea inregistrata anul trecut, cand a fost raportat un nivel de 25,4 milioane de euro. De asemenea, in iunie au fost infiintate peste 1.050 de firme noi cu capital strain, cele mai multe fiind inmatriculate de investitorii italieni - 235, cu un capital social subscris de peste 268.500 de euro.