Valoarea capitalului social subscris la firmele cu capital strain a ajuns in primul trimestru al acestui an la peste 890 de milioane de euro, cu 35% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
In primele sase luni ale anului trecut, valoarea capitalului social la firmele cu capital strain a fost de 658,3 milioane de euro.
In iunie acest an, valoarea capitalului social subscris a fost de peste 194,3 milioane de euro, cu 86% mai mare decat cea inregistrata anul trecut, cand a fost raportat un nivel de 25,4 milioane de euro. Din datele ONRC mai reiese ca in aceasta luna cea mai mare parte a investitiilor a fost reprezentata de majorari de capital, care s-au ridicat la 209,8 milioane de euro, in conditiile in care capitalul social subscris pentru firmele noi a fost de doar 5 milioane de euro.
Valoarea radierilor si a cesiunilor de capital social s-a ridicat la peste 57 de milioane de euro.
Cea mai mare valoare a capitalului social subscris, respectiv 57,2 milioane de euro, a fost realizata in perioada analizata de catre societatea comerciala de distributie a gazelor naturale Distrigaz Nord, care are ca actionar majoritar compania Ruhrgas din Germania.