Primaria Targu Jiu a reusit sa obtina o finantare europeana de 16 milioane de euro prin Programul Operational Regional, prin intermediul a trei proiecte ce au ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii in mai multe zone din municipiu.

Primaria Targu Jiu va beneficia de o finantare europeana in valoare de 16 milioane de euro pentru derularea a trei proiecte de imbunatatire a infrastructurii. Cele trei contracte de finantare au fost initiate de primarie si demarate cu ajutorul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si se deruleaza prin Programul Operational Regional, Axa 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Proiectele sunt incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Targu Jiu si au o valoare totala de 68.203.194 de lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 51.795.821 de lei. La semnarea celor trei contracte, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, au participat, pe langa reprezentantii ministerului de resort, Florin Carciumaru, primarul municipiului Targu Jiu, si Marilena Bogheanu, directoarea Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

Finantare pentru strazi si scoli

Cele trei proiecte au in vedere executarea de lucrari de modernizare a infrastructurii orasului. Proiectul intitulat "Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei in scoli" vizeaza achizitionarea si instalarea de echipamente necesare pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii. Valoarea totala a investitiei este de 474.350 de lei, din care finantarea nerambursabila solicitata e de 374.889 de lei, adica 98% din valoarea eligibila a proiectului. De asemenea, proiectul numit "Modernizare strazi in Targu Jiu - etapa II/2" are ca scop crearea si modernizarea spatiilor publice urbane - strazi, trotuare, scuaruri, zone pietonale si poduri din zona de interventie a planului integrat - cu o lungime totala de 11,2 kilometri si o suprafata de 130.291 de metri patrati. Planul de investitii prevede lucrari in cartierele Tismana, Bicaz, Pandurasul, Preajba, Narciselor, Calea Severinului si Calea Bucuresti. Valoarea totala a proiectului este de 58,9 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 46,7 milioane de lei. Cel de-al treilea proiect se numeste "Creare si modernizare spatii publice urbane in zona adiacenta strazii Bicaz" si isi propune modernizarea si reabilitarea strazilor Bicaz si Hidrocentralei, pe o lungime de circa 1.500 de metri, inclusiv a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare aferente. Finantarea pentru acest proiect depaseste suma de 8,8 milioane de lei.
Panouri solare pentru scoli

Autoritatile din Targu Jiu au mai obtinut de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului o finantare de 2,4 milioane de lei pentru construirea de panouri solare la noua unitati de invatamant din municipiu. Intre acestea se afla Colegiile "Henri Coanda", "Spiru Haret" si "Ecaterina Teodoroiu".