Localnicii din comuna Teslui, judetul Olt, vor avea in curand utilitati, o cresa si drumuri betonate si asfaltate, sustine primarul localitatii, Spiru Radulet. Consiliul local a depus anul trecut, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, un proiect integrat pentru atragerea fondurilor necesare investitiilor.

Satenii din localitatea Teslui vor beneficia in curand de investitii realizate prin fonduri structurale. In acest sens, consiliul local a depus in luna decembrie, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Olt, un proiect integrat, in baza Masurii nr. 322, care ofera sprijin financiar nerambursabil pentru modernizarea si renovarea satelor. Potrivit primarului Spiru Radulet, administratia locala doreste sa acceseze fondurile europene pentru derularea mai multor proiecte de investitii. "Proiectul cuprinde infiintarea unor retele de apa si canalizare pentru satul Teslui, o cresa in satul Cherlesti - care va beneficia de dotari moderne si spatii de joaca, betonarea unui tronson de 600 de metri de drum cuprins intre satele Deleni si Comanita, infiintarea unei retele de canalizare pe o distanta de 1,5 km in satul Comanita, precum si conservarea unui monument istoric ce dateaza de pe la 1600, fost schit de calugari, in satul Schitu", a explicat Radulet.
Edilul si-a pus toate sperantele in acest proiect si crede ca de finantarea acestuia depinde viitorul localitatii pe care o gospodareste. "Stiu ca proiectul a trecut de selectia de la Centrul Regional din Craiova si a ajuns la Bucuresti. Sper sa fie aprobat si in scurt timp sa semnam contractul de finantare. Pentru acest proiect, termenul de executie a lucrarilor este de doi ani", a mai spus primarul.

Drumuri asfaltate cu bani de la stat

Pentru ca infrastructura la nivel de comuna lasa de dorit, primarul Radulet isi doreste sa demareze alte proiecte. El vrea sa asfalteze mai multe drumuri comunale, precum si cateva satesti. "Deja am finalizat studiile de fezabilitate pentru lucrarile de asfaltare in satele Teslui, Cherlesti Deal, Mosteni, Schitu, Comanita si Deleni. De curand, o echipa de consultanta din Bucuresti a venit in localitate pentru a studia terenul si pentru a intocmi proiectul tehnic al lucrarilor ce se intind pe zece kilometri de drum. Proiectul urmeaza sa fie depus in baza Ordonantei nr. 577", a precizat primarul.
Valoarea acestui proiect se ridica la aproximativ 12 milioane de lei, iar termenul necesar executarii lucrarilor pentru infrastructura va fi de patru ani.