Municipiul Galati se va mindri in cursul acestui an cu o investitie importanta facuta in zona SC INTFOR care va conduce la crearea a 50 de locuri de munca. Obiectivul realizat de grupul de firme Profiland, condus de omul de afaceri galatean Andrei Lisinschi, reprezinta o fabrica de producere a biodiesel-ului in baza procesului de esterificare a uleiurilor vegetale. Potrivit presedintelui grupului de firme Profiland, fabrica va ocupa o suprafata de circa 4.000 de metri patrati si va avea o capacitate de productie anuala de 72.000 de tone, fiind realizata pe baza unui proiect de executie romanesc si a unor echipamente romanesti.

“Noi lucram la acest proiect din luna decembrie a anului 2005. In cursul lunii februarie a anului trecut am achizitionat o tehnologie de producere a biodiesel-ului in flux continuu, iar in luna martie am inceput proiectarea instalatiei respective. La ora actuala investitia este realizata in proportie de 75% si in cursul lunii martie speram sa-i dam drumul“, ne-a declarat Andrei Lisinschi.

Suparat pe primarul Dumitru Nicolae

Omul de afaceri galatean sustine ca va continua sa investeasca pe plan local pentru a crea noi locuri de munca si pentru a ajuta comunitatea locala, dar este foarte nemultumit de modul in care investitorii galateni sint ajutati de primarul Dumitru Nicolae.

“Autorizatia de construire a fabricii de biodiesel este semnata de primarul Dumitru Nicolae, care ii lauda in conferintele de presa pe investitorii straini, si nu pe cei galateni care fac lucruri importante pentru oras. Daca Dumitru Nicolae este un primar PSD si vrea sa promoveze numai ideile partidului si investitiile straine, sa-si caute alt oras. Astept ca primarul sa-si ceara scuze fata de investitorul Andrei Lisinschi pentru ca l-a uitat si promoveaza doar investitorii straini pentru bunul renume al dinsului”, ne-a mai declarat omul de afaceri galatean.

Pe lista investitiilor importante pe care grupul de firme Profiland le are in derulare sau le va face mai figureaza construirea unui complex comercial in Cartierul Dunarea, in locul fostului service vechi, construirea unei linii de aluco bind. Un alt proiect important al omului de afaceri galatean il reprezinta construirea unei otelarii electrice, a unui laminor si a unei instalatii de turnare continua, investitie care ar urma sa fie realizata in apropierea Combinatului, pe o suprafata de 5 hectare, si care ar urma sa coste 30 de milioane de euro.

Andrei Lisinschi este unul dintre oamenii de afaceri galateni care investesc sume importante pe plan local, creind astfel locuri de munca si aducind bani la bugetul local si al statului. El este nemultumit de faptul ca primarul Dumitru Nicolae nu spune nimic despre investitiile facute de investitorii autohtoni.