Recentele inundatii au lasat magazinele fara pompe in rafturi si furnizorii fara stocuri pentru ca nu se asteptau la un asemenea volum de vanzari. Trebuie spus ca importatorii vorbesc in unele cazuri de vanzari mai mari cu 400%. Reprezentanti ai Bricostore ne-au spus ca in prezent nu mai au pompe si nici furnizorii lor nu mai au asemenea produse pe stoc. Ei au apreciat ca in primele trei zile ale saptamanii trecute au facut foarte multe vanzari pe acest produs, incat pareau incredibile. Totodata, acestia au subliniat faptul ca intr-un singur magazin Bricostore s-au vandut intr-o singura zi, marti, pompe in valoare de 900 de milioane de lei vechi. Trebuie spus ca pompele comercializate in reteaua Bricostore costa intre 2 milioane de lei vechi si 25 de milioane (motopompele). Potrivit acelorasi surse, cele mai mari vanzari s-au facut pe segmentul pompelor cu valori intre 2 si 7 milioane de lei vechi. Daca intr-o zi obisnuita, intr-un magazin Bricostore se vindeau maximum 5-6 pompe, saptamana trecuta vanzarile au depasit chiar 80 de pompe/zi.

Vanzarile au crescut chiar de peste patru ori

La randul lor, oficiali ai Departamentului de Vanzari ai Grundfos Pompe Romania ne-au spus ca vanzarile au crescut considerabil in ultima perioada, desi la ei o pompa de evacuare a apei uzate costa in jur de 50 de euro.
Mai departe, directorul tehnic de la Pompe Instal, Sorin Avram, ne-a declarat ca in ultima saptamana numarul de pompe vandute a crescut de peste patru ori. „Am terminat stocurile pe partea de pompe de evacuare a apei uzate. Am comandat si in prezent avem mai multe cereri“, a explicat Avram. El a mai aratat ca, „daca intr-o saptamana obisnuita vindeam maximum 10-15-20 de pompe, saptamana trecuta am vandut 80“.

Mai multe barci pneumatice vandute

Potrivit unor reprezentanti ai pietei barcilor pneumatice, de cand au inceput inundatiile vanzarile au crescut cu cel putin 10%. Mai mult decat atat, acestia sustin ca romanii au devenit destul de interesati, mai ales in ultima vreme, de achizitionarea unei astfel de ambarcatiuni pentru ca si-au dat seama ca inundatiile ar putea continua si in anii urmatori. Ei au apreciat ca in ultima saptamana vanzarile au avut un ritm de crestere mai rapid decat cel din perioada anterioara.