Sute de persoane, venite din toate cele patru judete arondate Oficiului Teritorial Galati, si-au inregistrat ieri solicitarile pentru a putea accesa alocatiile nerambursabile pe care statul le-a pus la dispozitia intreprinzatorilor.

"Pina la acest moment am inregistrat in jur de 360 de astfel de solicitari. Azi (10 aprilie - n.r.) a fost prima zi de cind cele opt programe au devenit operationale, iar cererile au fost foarte multe, asteptam ca si in zilele urmatoare doritorii sa vina pentru a-si depune dosarele. Nu exista o data-limita pentru inscrieri, acestea se vor face pina la momentul cind se vor epuiza fondurile", ne-a declarat ieri directorul Oficiului Teritorial Galati, Alina Dimache.

Practic ieri a inceput actiunea de inscriere a dosarelor pentru Programele Nationale de Alocatie Financiara Nerambursabila 2007, iar administratorii de firme au venit din toate cele patru judete - Galati, Braila, Buzau si Vrancea - unii dintre acestia chiar cu cinci zile inainte de inscriere. Un comunicat de presa venit din partea Alinei Dimache ne-a facut cunoscut faptul ca inca din 5 aprilie in fata sediului din Galati se aflau persoane care faceau liste cu potentiali beneficiari ai programelor Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Aceste liste nu au fost insa recunoscute de angajatii Oficiului Teritorial care i-au inregistrat pe intreprinzatori conform principiului "primul venit, primul servit".