Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) administrate de AG2R Fond de Pensii, Marfin Fond de Pensii si MKB Romexterra Fond de Pensii, a anuntat autoritatea de reglementare.
AG2R Fond de Pensii va administra fondul Alfa, Marfin Fond de Pensii - fondul Marfin si MKB Romexterra Fond de Pensii - fondul Fiducia.
CSSPP a mai autorizat Premium Broker de Pensii Private ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat al CSSPP.
Conform registrului CSSPP, numarul administratorilor autorizati sa activeze pe segmentul pensiilor private obligatorii se ridica la 17, fiecare urmand sa administreze cate un fond de profil.
Sistemul de pensii administrate privat (pilonul II) a debutat luni.
Timp de patru luni, angajatii cu varsta sub 35 de ani pana la 31 decembrie 2007 vor fi obligati sa adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat. Optional, salariatii intre 36 si 45 de ani pot adera la un astfel de fond.
In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata.
Potrivit datelor statistice, numarul salariatilor cu varsta de pana in 35 de ani se ridica la circa 2,5 milioane. La aceasta cifra se adauga alti circa 1,5 milioane de salariati cu varsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani.