Corectnews.com informeaza: Descoperire arheologica surprinzatoare pe santierul Autostrazii Soarelui
Arheologii au facut o descoperire surprinzatoare pe santierul autostrazii Bucuresti-Constanta. In urma sapaturilor, ei au scos la iveala un intreg oras de undeva din jurul secolelelor IX - XI. Arheologii duc acum o lupta contra timpului pentru a salva cat mai mult din ceea ce au descoperit aici, transmite Realitatea.Net.
"Probabil ca vom ajunge undeva la 300 de morminte pentru ca mai sunt cateva bucati de decapat. Problema este mai complexa intrucat este doar o parte din necropola, cu siguranta ea continua in spatele nostru, in zona care nu este afectata de proiectul autostrazii", a declarat arhelogul Tiberiu Potarniche. Dupa ce osemintele gasite vor fi studiate, el vor fi reinhumate intr-o zona apropiata.
Desi s-a aratat incantata de descoperire, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le-a dat un termen arheologilor astfel incat lucrarile la autostrada sa nu stagneze. Ma bucur ca roman, ca si constantean, ca este o descoperire arheologica ce se face pe teritoriul nostru si are valente extrem de importante din punct de vedere istoric. Descarcarea urmeaza sa se faca pana pe data de 5 iunie", a precizat Boagiu, citata de Realitatea.Net.