Tot mai multi galateni au decis in ultima perioada sa redevina clientii societatii locale de furnizare a apei calde si a energiei termice, solicitand rebransarea totala sau partiala la sistemul de termoficare





Dupa ce au renuntat la serviciile Apaterm din diferite motive, preferand sa se incalzeasca cu ajutorul aragazelor sau al resourilor, tot mai multi galateni au decis sa solicite rebransarea totala sau partiala la sistemul de termoficare. Numarul cererilor inregistrate in acest sens, doar in ultima saptamana, la Apaterm este mare, respectiv 50.

"Numarul solicitarilor de rebransare la sistemul de termoficare pe care le-am primit in ultima saptamana este mare comnparativ cu numarul inregistrat pana atunci. Cred ca principalul motiv il reprezinta calitatea serviciilor oferite de societatea noastra, rebransarea fiind executata de angajatii societatii noastre fara ca beneficiarii sa plateasca vreun leu pentru acest serviciu", ne-a declarat directorul general al Apaterm, George Cubasa.

Acesta ne-a mai precizat ca in unele cazuri lucrarile de rebransare sunt mai complexe din cauza problemelor existente la instalatiile apartamentelor si necesita un volum mare de munca. Directorul general al societatii locale de furnizare a apei calde si energiei termice crede ca numarul cererilor de rebransare se va mentine crescut deoarece multi galateni vor renunta sa-si incalzeasca locuintele cu ajutorul centralelor termice din cauza scumpirii pretului metrului cub de gaze naturale.

Conform unei situatii intocmite de conducerea Apaterm la data de 1 noiembrie a anului trecut, cand s-a sistat primirea cererilor de debransare de la sistemul de termoficare, in perioada 1 ianuarie - 1 noiembrie 2007 s-au inregistrat un numar de 105 de cereri de debransare totala sau partiala de la sistemul de termoficare, in timp ce numarul solicitarilor de rebransare a fost mai mare, si anume 113. In timp ce Apaterm nu percepe nicio taxa pentru executarea rebransarilor, cei care doresc sa-si "blindeze" total sau partial caloriferele trebuie sa plateasca o anumita suma, care a fost stabilita in cadrul Consiliului de Administratie al societatii.