Cel tarziu pana pe 10 iunie va fi lansata licitatia pentru gestionarea fondului de vanatoare de la Balc, au declarat ieri reprezentanti din Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Firma aleasa sa evalueze investitiile in acest caz este obligata sa finalizeze dosarul pana pe 25 mai, dupa care se va organiza licitatia.
Reamintim ca fondul de vanatoare de la Balc a fost acordat spre gestionare, la jumatatea anului trecut, Asociatiei de vanatoare Zimbrul. In ianuarie, oficiali din MAPDR s-au sesizat cu privire la situatia fondului dupa ce omul de afaceri Ion Tiriac a organizat la Balc o vanatoare, la care au par-ticipat importanti oameni politici la acea vreme si unde au fost ucisi 185 de mistreti.
Referitor la acest subiect, un oficial al MAPDR a precizat ca “la 12 aprilie 2005 a fost semnat protocolul de incetare amiabila a raporturilor contractuale“. In ceea ce priveste gestionarea celorlalte 69 de fonduri de vanatoare, Lupu a spus ca, in urma controalelor, au fost descoperite inca doua fonduri de vanatoare atribuite ilegal. Este vorba despre fondul de vanatoare de la Crisana si cel de la Lighianca, ambele aflate in Delta.