Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) pot beneficia de fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene pentru achizitionarea de echipamente pentru cercetare, in cadrul programul Marie Curie: "Industry-Academia Partnerships and Pathways".
El face parte din Programul Cadru de Cercetare 7 al Comisiei Europene - Sectiunea "Oameni" si are ca obiectiv principal imbunatatirea cooperarii dintre mediul industrial si cel academic/non-profit, prin intermediul unor proiecte comune de cercetare.
Proiectul face parte din eforturile de impulsionare a sectorului inovativ si de cercetare lansate de Comisia Europeana cu aplicabilitate imediata in domeniul economic. Domeniul tinta este sectorul IMM, conditia pentru a obtine finantarea fiind realizarea de parteneriate cu cel putin o universitate sau un centru de cercetare (non-profit), dintr-o tara eligibila diferita, alaturi de care trebuie sa elaboreze un proiect comun de cercetare.
Posibilii parteneri eligibili in cadrul acestui program pot proveni atat din statele membre si tarile asociate ale Uniunii Europene cat si din tarile partenere de cooperare ale UE si terte tari. Bugetul programului este de 65 de milioane de euro si va fi destinat finantarii.