Comparativ cu alte capitale europene, Bucuresti ramane ieftin pentru firmele care au nevoie de sedii. Astfel, potrivit unui raport realizat de o companie imobiliara internationala, chiriile percepute pentru birourile din Capitala raman la limita de jos, cu o medie anuala de 258 de euro pe metrul patrat. De altfel, la mare cautare sunt cladirile noi de birouri, situate in special in buricul targului.
Chiriile pornesc de la 20 de euro pe metrul patrat/luna in zone ca Unirii, Piata Victoriei, Rosetti. In zone cum ar fi Stefan cel Mare, pretul mai scade cu 2-3 euro pe metrul patrat, iar in zone periferice chiria lunara poate ajunge la 7 euro. Cu toate acestea, specialistii arata ca oferta de spatii de birouri de calitate ramane inca scazuta.
Ceva mai ieftine decat in Bucuresti sunt chiriile in capitala Ciprului, Nicosia, unde ajung la 199 de euro pe metrul patrat si la Sofia, cu 220 de euro pe an.
Raportul, care a luat in calcul chiriile percepute pentru sediile de firme in 174 de metropole din toata lumea, situeaza Londra si Tokio pe primele locuri, intrucat inchirierea unui metru patrat ajunge la 1.590 de euro pe an in capitala Marii Britanii si la 1.170 de euro in Tokyo.