Romania va recupera, intr-un interval de cinci pana la zece ani de la data aderarii la Uniunea Europeana, decalajul fata de statele vest-europene in privinta gradului de utilizare a tehnologiei informatiei si comunicatiilor, a declarat ieri presedintele Traian Basescu la deschiderea expozitiei de profil CERF 2006, editia cu numarul 15.
"Romania poate sa recupereze decalajul existent in acest domeniu intr-un interval de cinci pana la zece ani. Odata depasit acest decalaj, vor fi create premisele recuperarii diferentelor de standard de viata dintre romani si cetatenii tarilor membre UE", a afirmat Basescu.
El a amintit ca piata IT&C autohtona este estimata la patru miliarde de euro anual si a apreciat ca nivelul evidentiaza potentialul acestui domeniu.
Basescu a aratat ca, desi in ultimii ani au fost efectuate investitii considerabile pentru dotarea administratiei centrale si locale cu echipamente IT&C, calculatoarele sunt inca utilizate ca simple masini de scris.
El si-a exprimat convingerea ca, prin derularea programelor guvernamentale, decalajul dintre mediul urban si cel rural se va reduce considerabil in circa cinci ani. (M.C.I.)