Reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) nu sunt de acord cu infiintarea de cabinete medicale de medicina muncii pentru IMM-urile cu peste 50 de angajati. Potrivit presedintelui CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, acestia cer abrogarea ordinelor privind obligativitatea infiintarii cabinetelor.
Nicolescu este de parere ca aceste masuri legislative impovareaza IMM-urile. El a dat exemplul unei firme cu 248 de salariati unde, anul trecut, angajatorul a achitat peste 900 de milioane de lei, in timp ce angajatilor li s-au retinut si varsat la bugetul pentru fondul de sanatate peste 850 de milioane de lei.
Mai mult, organizarea acestor cabinete necesita si angajarea unui doctor, ceea ce inseamna cheltuieli in plus din partea firmei pentru achitarea salariului, respectiv 105 milioane de lei anual. In plus, pentru infiintarea cabinetelor, agentul economic mai trebuie sa cheltuiasca 136 de milioane de lei, la care se adauga alte 30 de milioane pentru medicamente si instrumente medicale.
Agentii economici considera ca toate cheltuielile pentru infiintarea acestor cabinete trebuie suportate de stat.