Termenul pana la care societatile comerciale pe actiuni sunt obligate sa-si majoreze capitalul social pana la echivalentul in lei al sumei de 25.000 euro va fi prelungit cu sase luni, pana la 1 iulie 2006, se arata intr-un proiect de lege aprobat de Guvern.
Executivul a motivat prelungirea termenului pentru majorarea capitalului social, pentru “mentinerea coerentei mediului de afaceri“. Termenul pana la care societatile trebuie sa isi majoreze capitalul social expira la 31 decembrie 2005. Unul dintre articolele introduse atunci stabilea ca societatile pe actiuni sau in comandita pe actiuni trebuie sa-si majoreze capitalul social, astfel incat pana la 31 decembrie 2005 acesta sa nu fie mai mic decat echivalentul in lei a sumei de 25.000 de euro.
Proiectul de lege aprobat mai prevede ca, de la data expirarii termenului de 1 iulie 2006, Registrul Comertului va solicita tribunalelor dizolvarea societatilor comerciale pe actiuni si in comandita pe actiuni care nu si-au majorat capitalul social.