Autoritatile galatene promit ca in maxim trei ani groapa de gunoi de la Tirighina va fi istorie. In locul ei va fi construita o groapa noua, iar salariatii de la Ecosal vor lucra cu tehnologie de ultima generatie.

Detalii referitoare la noua groapa de gunoi ne-au fost oferite de viceprimarul Mircea Razvan Cristea: “Avem un program de reabilitare a tot ceea ce inseamna tot sistemul de gestiune a deseurilor solide. Programul are doua componente mari si una de dotari. Una dintre componente este inchiderea vechii gropi de gunoi, pentru ca nu poate functiona o asemenea groapa intr-o tara membra a UE. Vom deschide o alta groapa de gunoi cam in aceeasi zona, dar aceasta groapa va fi ecologica. Acolo vom duce materialul compostat si sortat intr-o statie de sortare, care fi construita intre breteaua Braila si Tecuci - riul Siret. Proiectul va dura 3 ani. In primavara-vara anului viitor se va organiza licitatia”.

Groapa de gunoi de la Tirighina functioneaza de la finele anilor ‘80 si se poate spune ca din acest punct de vedere noi, romanii, ne aflam in secolul al XIX-lea comparativ cu ceea ce se intimpla in UE. Se poate spune insa ca nu toti galatenii vor fi multumiti de faptul ca vom avea in oras o groapa de gunoi ecologica. Cei care traiesc din strinsul si vindutul metalelor si pet-urilor la centrele de reciclare din oras vor pierde bani frumosi. Daca e sa ne luam dupa cele spuse de doi baieti care au o “afacere” cu gunoi, pentru o caruta de pet-uri si alte materiale pe care nu le-am putut identifica se pot cistiga cel putin 50 de lei.