Ieri, grupului oradean European Drinks i-a fost recunoscut meritul pentru crearea unui numar foarte mare de locuri de munca, ca si pentru dinamizarea unor importante domenii ale economiei nationale. Grupul, detinut de Ioan Micula si Viorel Micula, reprezinta cea mai importanta companie din Romania si nu numai din domeniul productiei alimentare. Pe langa companiile proprii grupului, sute de alte companii lucreaza pentru European Drinks, ceea ce face ca numarul locurilor de munca sa se ridice la 14.500. Reprezentantul Grupului European Drinks, Daniel Vrajitoru, prezent la decernarea premiului oferit de revista „Tribuna Economica“, ne-a asigurat ca, intr-un viitor apropiat, numarul locurilor de munca va creste atat prin marirea capacitatii de productie a fabricii de bere, prin largirea activitatilor de turism, cat si prin demararea unor noi proiecte, printre care se numara si deschiderea unei linii de productie de detergenti.
Grupul de presa si editura „Tribuna Economica“ a premiat in cadrul evenimentului organizat anual, „Laurii Tribunei Economice pe anul 2005“, performanta economica si creativitatea, calitatea si diversitatea, precum si competitivitatea in afaceri. Totodata, au fost recompensate preocuparile deosebite in realizarea de investitii pe termen lung, in alinierea la standardele europene, dar si in crearea unui mare numar de locuri de munca.
Recent, Ioan Micula si Viorel Micula au primit, tot in semn de recunoastere a valorii afacerilor derulate, trei premii si totodata inalte distinctii din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Astfel, in cadrul celei de-a XII-a editii a Topului National al Firmelor, firma Intermark SRL a primit Trofeul Creativitatii (aflat la cea de-a VI-a editie), care i-a fost oferit de CCIR impreuna cu Oficiul pentru Inventii si Marci.
Alte doua firme apartinand celor doi oameni de afaceri au primit Distinctia de Excelenta, trofeu acordat companiilor care s-au clasat la ultimele trei editii ale Topului National pe primele trei locuri. Este vorba despre European Food SA si Starmill SRL.