Doua banci grecesti - Eurobank si Banca Nationala a Greciei (BNG) vor depune oferte pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).
Potrivit Reporter.gr, ofertele pentru CEC se ridica la aproximativ 340 de milioane de euro. In afara de cele doua banci din Grecia, interesate de cumpararea CEC mai sunt si Erste, Raiffeisen, Rabobank, precum si OTP.
Potrivit anuntului pentru privatizarea CEC SA, publicat recent de Ministerul Finantelor Publice, oferta de vanzare cuprinde un pachet majoritar de actiuni de pana la 1.122.750 de actiuni, reprezentand o participatie de pana la 75%, dar nu mai putin de 748.501 actiuni, reprezentand 50% plus o actiune, din totalul capitalului social CEC.
Investitorii care doresc sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni CEC trebuie sa fi avut capitalul propriu, la sfarsitul lui 2004, de cel putin 1,5 miliarde de euro, o pozitie financiara solida si un rating de investitii stabilit de catre o agentie de rating internationala.
Totodata, investitorii pot depune scrisori de intentie pana maine, 31 august 2005, impreuna cu informatii si documente care sa dovedeasca faptul ca respectivii intrunesc conditiile de preselectie, o descriere a investitorului, date financiare si motivele pentru care vor sa investeasca in CEC.