Google planuieste sa lanseze noul dispozitiv de cautare Google Mini, care va avea jumatate din dimensiunea celui actual, dar va putea opera 25 de cautari pe secunda.
Potrivit site-ului Yahoo!News, Search Appliance si Google Mini sunt doua dispozitive hardware care gazduiesc motoare de cautare software cu scopul de a ajuta utilizatorii sa gaseasca informatiile necesare stocate pe serverele lor.
"Mini este mic, dar are multe optiuni in plus, acestea fiind foarte folositoare pentru oamenii de afaceri", a declarat Dave Girouard, vicepresedinte al companiei Google.
Potrivit sursei citate, upgrade-ul Search Appliance ofera utilizatorilor si functia OneBox, care face ca motorul sa poata identifica scopul general al unor cautari si sa prezinte o serie de informatii in plus, acestea aparand deasupra rezultatelor cautarii propriu-zise.
OneBox, care a fost inclus si in motorul Google.com, a fost creat special pentru ca utilizatorii sa nu mai fie nevoiti sa dea click pe rezultatele cautarii, ei beneficiind de cateva date suplimentare care se afiseaza o data cu rezultatele propriu-zise.
Reprezentantii Google au precizat ca Google Mini va ajunge la pretul de 1.995 de dolari, avand capacitatea de a indexa pana la 50.000 de documente. Totodata, SearchAppliance va costa 30.000 de dolari, punand la dispozitie o capacitate de stocare de 500.000 de documente.
Statele Unite - pe primul loc la spam
Chiar daca firmele americane de software militeaza cel mai mult impotriva spam-ului, Statele Unite se afla pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea de astfel de mesaje vehiculata, cu 23,1 la suta din spam-urile trimise la nivel mondial.
Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, acest clasament al tarilor din care se trimite cel mai mult spam a fost realizat la finalul primului trimestru al anului 2006, rezultatele sale fiind prezentate intr-un raport numit "Dirty Dozen".
Pe locul al doilea s-a situat China, cu 21,9 la suta dintre mesajele spam trimise, in timp ce locul al treilea a fost ocupat de Coreea de Sud, cu numai 9,8 la suta.
In ceea ce priveste cantitatea de spam impartita pe continente, Asia se afla pe primul loc, fiind urmata de America de Nord si Europa.
Potrivit sursei citate, in ciuda faptului ca Statele Unite detin suprematia in acest clasament, expertii considera ca s-a inregistrat o scadere in ceea ce priveste trimiterea de mesaje spam, fata de anul precedent.