Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca a propus Bancii Mondiale proiecte de dezvoltare a sectorului agricol in valoare de 1,3 miliarde de dolari.
Potrivit acestuia, unul dintre proiecte se refera la consolidarea proprietatii private prin introducerea cadastrului general unic si intabularea terenurilor, iar un alt proiect prevede stimularea comasarii terenurilor in ferme pentru a se descuraja faramitarea terenurilor in Romania.
Gheorghe Flutur a precizat ca a mai propus spre finantare proiecte in domeniul imbunatatirii calitatii produselor, care implica dotarea crescatorilor de vaci de lapte cu mulgatoare automate.
O alta prioritate, in opinia lui Flutur, este accesarea unor fonduri pentru investitii in domeniul procesarii produselor agricole, a modernizarii actualelor capacitati de productie care sunt neconforme cu normele europene.
Ministrul Agriculturii a precizat ca in domeniul agricol sunt noua proiecte, deja in derulare, care insumeaza 300 de milioane de dolari de la Banca Mondiala, in domeniile irigatii, forestier si in cel al consultantei si dezvoltarii rurale.