Presedintele PSD, Mircea Geoana, a remis premierului demis, Emil Boc, o scrisoare deschisa in urma discutiilor pe care reprezentantii FMI le-au purtat cu liderii partidelor politice. Redam textul documentului:
"Domnule Emil Boc,
In urma discutiilor pe care reprezentantii FMI le-au purtat cu liderii partidelor politice s-a desprins clar ideea ca adoptarea bugetului pe 2010 reprezinta o prioritate nationala si o conditie obligatorie pentru primirea la timp a celei de-a treia transe din imprumutul acordat Romaniei.
Tinand cont de obligatiile ce revin tarii noastre si de prioritatile momentului, Parlamentul Romaniei, reunit in sedinta comuna din data de 4 noiembrie, a adoptat o hotarare prin care solicita Guvernului sa transmita Parlamentului, in cel mai scurt timp, prin derogare de la prevederile art. 26, alin. 3 din Legea 90/2001, proiectul Bugetului de Stat si proiectul Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe 2010, in vederea dezbaterii si adoptarii acestuia.
Va solicit in mod oficial sa respectati hotararea pe care Parlamentul Romaniei a adoptat-o in baza art. 67 din Constitutie si sa transmiteti de urgenta proiectul de buget pe anul 2010.
Orice incercare de a va sustrage obligatiei ce va revine ca urmare a hotararii adoptate de Parlament echivaleaza cu eludarea Constitutiei si reprezinta un gest iresponsabil cu grave consecinte in ceea ce priveste adancirea crizei economice, sociale si politice in care se afla Romania".