Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, joi, la Ramnicu Valcea, ca intentiile celor care au conceput "Prima Casa" au fost de buna-credinta, dar ca, din pacate, aplicabilitatea programului "nu este eficienta", spunand ca va cere in coalitie regandirea acestuia.
"Noi ne-am fi dorit programe care sa stimuleze constructii de case si apartamente noi in care sa stea cu chirie subventionata tineri care la aceasta ora nu au posibilitatea sa faca un imprumut bancar. Acest proiect ar fi dat un avant industriei pe orizontala, s-ar fi dezvoltat fabricile care produc materiale de constructii, termopan, parchet, gresie si, implicit, s-ar fi generat noi locuri de munca", a spus Mircea Geoana.
El a mai spus ca programul "Prima Casa" nu permite atingerea scopului pe care si l-a propus Guvernul si ca, de aceea, va ridica in coalitie problema regandirii acestuia, pentru a se analiza daca garantiile guvernamentale nu ar fi mai bine folosite intr-un program de constructie de locuinte cu chirie subventionata.
Mircea Geoana s-a aflat, joi, in judetul Valcea, unde a vizitat Combinatul Oltchim si orasul Ocnele Mari, mergand la fosta mina de sare unde are loc prabusirea controlata a tavanului.
De asemenea, el a inaugurat, in orasul Balcesti, santierul drumului judetean Balcesti-Gorunesti, tronson care face legatura intre judetele Valcea si Olt.
Vizita lui Geoana s-a incheiat in municipiul Dragasani, unde presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, l-a informat despre necesitatea finantarii unui proiect in valoare de aproximativ 3,5 milioane euro, care vizeaza transformarea unui teren de sapte hectare, care a apartinut fostei fabrici de incaltaminte "Finca", intr-un parc industrial modern.