Aceasta este afirmatia presedintelui Sindicatului Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS), Gheorghe Tiber, in privinta actiunii introduse in instanta de catre Mittal Steel Galati prin care Combinatul a cerut anularea hotaririi judecatoresti de infiintare a sindicatului.

Presedintele SSS, Gheorghe Tiber, sustine ca sefii Combinatului incearca prin orice mijloace distrugerea sindicatului pe care-l conduce. "Este o incercare de genocid sindical. Dupa ce au aflat ca avem reprezentativitate, cei de la Mittal Steel Galati au incercat sa gaseasca un mijloc prin care sa impiedice Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor sa participe la negocierea Contractului Colectiv de Munca. Pe data de 3 noiembrie Mittal Steel a introdus doua actiuni, din care una pe fond, prin una cerind emiterea unei ordonante presedintiale prin care sa se suspende efectele produse de sentinta civila de constituire a sindicatului nostru, ceea ce ar insemna desfiintarea persoanei juridice a sindicatului. Conducerea Mittal Steel, prin avocatii lor, a argumentat ca sindicatul ar fi declarat un sediu fictiv si abuziv, ceea ce nu este adevarat", a declarat Gheorghe Tiber. Acesta a afirmat ca motivul prezentat de Mittal Steel nu are temei legal, in Legea Sindicatelor neprevazindu-se obligativitatea existentei unui sediu la infiintarea unui sindicat. Potrivit aceleiasi surse, instanta de judecata nu a fost de acord cu cererea Mittal Steel privitoare la emiterea unei ordonante presedintiale, magistratii decizind judecarea cauzei aleatoriu, la una dintre salile de judecata. "Speram ca justitia sa-si faca treaba si sa nu se lase influentata de Mittal Steel Galati. Din pacate sindicatul nu poate participa la negocierea CCM, tinind cont de faptul ca termenul pentru judecarea actiunii de fond introdusa de Mittal Steel Galati este 16 decembrie, dupa ce negocierile au inceput", a mai afirmat Gheorghe Tiber.

Mittal Steel, reclamat peste tot

Secretarul general al Blocului National Sindical, Matei Bratianu, a declarat ca toate abuzurile facute de administratia Combinatului vor fi aduse la cunostinta de catre BNS la nivel international, respectiv la Confederatia Europeana a Sindicatelor, la Uniunea Europeana, Consiliul Europei, Organizatia Internationala a Muncii. "Vom prezenta ce se intimpla la Mittal Steel si minstrului Muncii, comisiei de abuzuri de la cele doua Camere ale Parlamentului, minstrului Justitiei. Daca exista baroni locali in politica, Sidexul este un superbaron prin banii si influenta pe care-i are. Sindicatul Solidaritatea este un sindicat care a tulburat apele, si acest lucru i-a deranjat pe cei din administratia Combinatului", a afirmat Matei Bratianu. Ramine de vazut cine va cistiga lupta, administratia Combinatului sau sindicalistii de la Solidaritatea, batalia ducindu-se in ultimele luni in salile de judecata.