Luni seara, Craiova a fost gazda unui nou Geek Meet in Romania. Participantilor la eveniment le-a fost atrasa atentia asupra importantei comunitatilor, flexibilitatii si adaptabilitatii intr-o afacere.

Cu toate ca firmele puternice sunt cele care ar trebui sa reziste in timp, viitorul ar putea oferi surprize. „Eu cred ca viitorul este afacerea de tip antreprenoriat. Nu firmele cele mai puternice, ci acelea care se adapteaza cel mai usor vor supravietui“, a declarat Vlad Stan, unul dintre cofondatorii Seedmoney, la cea de-a treia editie Geek Meet, organizata la Craiova. Acesta a explicat ca pentru a face o companie adaptabila trebuie s-o pastrezi mica si flexibila. Înainte de a te lansa intr-o afacere trebuie sa stii in cele mai mici detalii unde trebuie sa ajungi. „Sa faci din pasiune - asta e esenta afacerii din viitor“, a adaugat Vlad Stan, care a subliniat importanta abordarii globale in proiectele on line, in detrimentul abordarii locale.

„Creati comunitati si implicati membrii acestora“

În ceea ce priveste proiectele on line, Bobby Voicu, ex-community manager al Yahoo! in Romania, a explicat ca un rol foarte important in dezvoltarea lor il reprezinta comunitatile. „Uneori te gasesti in situatia in care, desi ai un produs foarte bun, nimeni nu il foloseste. Pentru a schimba acest lucru, utilizati acest procedeu al crearii comunitatii si gasiti o modalitate sa-i implicati pe membrii ei“, a spus Voicu.
La cea de-a treia editie Geek Meet de la Craiova, au mai participat Viorel Spinu, care a prezentat afacerea TaskWriter.com (o aplicatie romaneasca de task management construita pe conceptul „Getting Things Done“ si destinata pietei internationale), si Andrei Gheorghe, care le-a vorbit celor prezenti despre Scalarea aplicatiilor web (Load Balancing, SPF etc). „Geek Meet se adreseaza specialistilor din domeniul internetului, dar si celor care doresc sa invete de la acestia, in speta, studenti sau tineri practicieni. Eu cred ca este nevoie de Geek Meet datorita dezvoltarii pietei on line in Craiova si posibilitatilor de business pe care le ofera mediul economic local si regional“, a precizat Alin Mechenici, presedintele Asociatiei de Comunicare si Relatii Publice „PR Patrat“, care a organizat Geek Meet in Banie.
Ce este Geek Meet?
Aparut in aprilie 2006 la Stockholm, din initiativa lui Robert Nyman, Geek Meet este un ospat al comunicarii. Profesionistii legati de aceeasi pasiune, web development, strang legaturile si isi impartasesc experienta intr-un cadru informal. Astfel, sunt puse bazele unor viitoare colaborari sau retele.