Garda Financiara Dolj are nevoie de inca zece comisari pentru ca activitatea sa acopere tematicile de control, a afirmat ieri comisarul-sef al institutiei, Dragos Ursulescu. "In momentul de fata, in Dolj sunt 22 de comisari, insa o parte dintre ei nu pot merge tot timpul pe teren pentru ca au si alte atributii. Spre exemplu, avem doi juristi si trei care se ocupa de chestiuni administrative (contabilitate, resurse umane). Ca activitatea sa functioneze asa cum ar trebui, am mai avea nevoie de zece oameni", a afirmat Ursulescu.
Conducerea institutiei s-a plans in mai multe randuri ca are personal insuficient pentru a desfasura activitatea, insa abia recent guvernul a luat o hotarare in acest sens. La nivel national, organigrama Garzii Financiare va fi suplimentata cu 300 de posturi, prin preluarea unor posturi vacante din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
In ceea ce priveste Doljul, comisarul-sef Dragos Ursulescu a precizat ca nu stie cate posturi vor fi aprobate pentru a fi scoase la concurs. De la 1 ianuarie 2007, Garda Financiara va trece din subordinea Autoritatii Nationale de Control (ANC) in cea a ANAF. Alte masuri prevad marirea parcului auto al institutiei cu 197 de autoturisme, trei microbuze de transport persoane si doua ambarcatiuni fluviale.