Galatiul ocupa locul al doilea pe tara in ceea ce priveste procentul de someri care nu primesc ajutor din partea statului in raport cu numarul total al persoanelor care nu au un loc de munca aflate in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca .

Conform situatiei intocmite la nivel national de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, la sfarsitul lunii mai ponderea somerilor neindemnizati in numarul total de someri era de 85,88% la nivelul judetului nostru, care a fost devansat in top de Mehedinti (86,46%) si urmat indeaproape de judetele Calarasi (84,84%) si Braila.

Conform situatiei intocmite de conducerea AJOFM, rata somajului la 31 mai a fost de 5,5%, mai mare decat rata medie pe tara care s-a ridicat la 3,8%, numarul total al persoanelor care figurau in evidenta institutiei ca neavand un job fiind de 12.013. Dintre cei peste 12.000 de someri, doar 1.696 de persoane beneficiau de indemnizatie de somaj, in timp ce 10.317 persoane nu primeau ajutor financiar din partea statului.

Pentru toti somerii gasirea unui loc de munca reprezinta posibilitatea de a trece la statutul de angajat. In perioada 3-10 iulie cei aflati in cautarea unui job au la dispozitie 78 de locuri de munca declarate vacante de angajatori, cele mai multe fiind pentru persoane cu studii medii sau profesionale.

Cele mai multe joburi scoase la bataie sunt de vanzator, in numar de 17, faiantar (3), bucatar (2), agent comercial (2), secretar (2), zugrav (2), fiind de asemenea declarate vacante joburi de gunoier, agent de turism, casier. Pentru persoanele cu studii superioare sunt puse la dispozitie posturi de analist, inginer constructii civile, inginer mecanic. Si la capitolul locuri de munca declarate vacante Galatiul ocupa unul dintre locurile aflate la coada clasamentului, alaturi de Vrancea (53 de locuri de munca), in timp ce la polul opus se afla judetele Alba (222), Giurgiu (233), Bacau (540), Tulcea (588).