Politistii britanici au arestat doua persoane, la sfarsitul saptamanii trecute, in Londra, pe fondul unei operatiuni privind fraudele on line cu site-urile pentru vacante.
Dupa cum informeaza Reuters.com, suspectii - un barbat, de 60 de ani, si o femeie, de 30 de ani - au pacalit, aproape 3.000 de persoane, care au scos din buzunare sute de mii de lire sterline pentru vacante fictive. Cei doi au fost retinuti in zone diferite ale capitalei britanice, in prezent fiind interogati de Politia Metropolitana.
Potrivit sursei citate, site-urile "false" de care se foloseau suspectii sunt: sunmedresorts.com, unbeatableholidays.com, holidaydaysforunder200pounds.com, holidayrez.com si holidayez.com. Ei isi pacaleau "victimele" oferindu-le contra cost vacante care nu existau si disparand apoi cu banii primiti.
In urma acestui incident, Asociatia Agentiilor de Turism din Marea Britanie a avertizat oamenii sa fie foarte atenti atunci cand fac rezervari pentru vacante on line, verificand la agentiile de turism cunoscute daca site-urile respective sunt inregistrate sau nu.