Romania se afla intr-o pozitie buna, in ciuda faptului ca riscurile determinate de situatia internationala sunt ridicate, estimandu-se o crestere de 1,5% in 2012, a declarat azi seful misiunii FMI, Jefrey Franks, potrivit NewsIn.
"Cresterea in 2012 va fi de 1,5% in ciuda performatei scazute din primul trimestru ca urmare a intreruperilor, pe fondul conditiilor meteo. Exista riscuri din zona externa, care intensifica presiunile asupra Romaniei. Riscurile sunt la un nivel ridicat. Exista dificultati in procesul de redresare a cresterii datorita crizei economice si financiare internationale. Dar politicile prudente si sacrificiile populatiei au facut ca Romania sa se afle intr-o pozitie buna pentru a face fata acestor riscuri. Romania a facut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Sunt uimit de progresele Romaniei din ultimii ani pentru stabilitatea economica", a precizat Franks.
Acesta a aratat ca exista perspectiva ca inflatia sa se mentina in interiorul targetului, pe toata perioada pana la finele aului.