Instalat de curand in fotoliul de director general al Distrigaz Sud, oficialul Gaz de France, Bernard Arnaud, si-a exprimat deja dorinta de a mentine abonamentul la gazele naturale. Reamintim ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale a decis ca abonamentul sa fie scos incepand cu 1 iunie din cauza disputelor iscate de introducerea lui la 1 aprilie.
“Abonamentul reprezinta un interes atat pentru distribuitor, cat si pentru consumator. Dorinta noastra este sa-l avem si in Romania, dar trebuie sa respectam decizia autoritatilor din domeniu“, a declarat Bernard Arnaud. El a precizat ca “abonamentul permite societatilor de distributie sa-si faca corect meseria si are ca scop finantarea costurilor fixe indiferent de consum“. In plus, “este un element generalizat in toata Europa, prezent in Franta, Italia, Marea Britanie“.
In ceea ce priveste disponibilizarile de personal, directorul societatii de distributie a precizat ca “Gaz de France s-a angajat, in momentul cumpararii, ca timp de cinci ani sa mentina numarul de salariati din oferta, exceptiile fiind reorganizarile de activitati aprobate de Ministerul Economiei cu acordul sindicatelor“.
Bernaud a adaugat ca “Distrigaz Sud are un program de extindere a retelei, ceea ce inseamna alimentarea cu gaz a inca 100 de localitati“.