Guvernul ia în calcul construirea unui parc industrial la Craiova, pentru a sustine investitiile furnizorilor Ford. Declaratia a fost facuta de premierul Calin Popescu Tariceanu în cadrul întâlnirii de ieri de la Bucuresti cu conducerea Ford si cu 40 dintre cei mai importanti furnizori ai Ford, invitati de compania americana. Premierul a precizat ca va cere Ford sa analizeze „foarte atent“ posibilitatea ca firmele românesti sa devina furnizori ai producatorului în România. „O parte dintre furnizori speram sa se instaleze la Craiova, o parte poate vor analiza si vor gasi alte locatii la fel de interesante. Ma gândesc la Brasov, poate la fosta platforma industriala de la Aro, iar din partea guvernului vom evalua posibilitatea construirii unui parc industrial la Craiova, pentru a sustine aceste investitii“, a spus Tariceanu. Potrivit premierului, firmele românesti ar putea fi Compa Sibiu, Chimica Orastie si Subansamble Auto Pitesti.
Dupa întâlnirea oficiala de ieri, Ford a invitat cele 40 de companii astazi la Craiova, pentru a le prezenta planurile de dezvoltare ale fabricii, potrivit presedintelui Ford Europe, John Fleming. „Vrem sa încurajam furnizorii nostri sa deschida centre de operatiuni în România, fie folosind furnizori români ca parteneri, fie deschizând reprezentante proprii pentru sustinerea productiei noastre de la Craiova“, a spus John Fleming. Presedintele Ford Europe a subliniat ca în cadrul prezentarilor de la Craiova nu vor fi anuntate investitii suplimentare sau detalii privind angajamentele Ford. Majoritatea companiilor invitate sunt deja furnizori pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europe din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia.

Ford produce motoare mici din 2012

Vicepresedintele pentru achizitii Ford Europa, Birgit Behrendt, a precizat ca furnizorilor invitati li se vor oferi detalii legate de oportunitatile locale de afaceri, de la identificarea companiilor românesti capabile de a livra bunuri si servicii, pâna la oportunitatile existente pentru deschiderea unor operatiuni în România. De asemenea, John Fleming a precizat ca, din 2012, Ford intentioneaza sa produca la Craiova un motor de capacitate mica, având o emisie redusa de bioxid de carbon. La începutul acestui an, Ford Europe a anuntat ca va produce la Craiova vehiculul comercial Ford Transit Connect, începând cu mijlocul anului viitor, urmând ca din 2010 sa intre pe linia de productie un nou model din clasa mica, acesta fabricându-se doar la Craiova.