Conducerea Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului asteapta ca Ministerul Mediului sa-si tina promisiunea de a contribui financiar la realizarea unui proiect privind protejarea mediului, care ar trebui finalizat in luna octombrie a acestui an





Potrivit directorului executiv al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului, Mihai Turcu, proiectul vizeaza managementul comun pentru conservarea biodiversitatii la frontiera dintre Romania si Republica Moldova, beneficiarii fiind agentiile judetene pentru protectia mediului din patru judete, si anume Vaslui, Iasi, Botosani si Galati. "Derularea proiectului a inceput in luna decembrie a anului 2006 si urmeaza sa se finalizeze in luna octombrie a anului 2008. Valoarea proiectului este de 726.544 de euro, din care aproximativ 75.000 de euro reprezinta cofinantarea care trebuie asigurata de Ministerul Mediului, diferenta fiind finantare externa nerambursabila. Urmeaza ca in cursul acestei luni sa se faca cofinantarea", a mai precizat Mihai Turcu.

Potrivit aceleiasi surse, beneficiarii proiectului sunt cele patru agentii judetene de mediu, fondurile fiind utilizate pentru achizitionarea dotarilor moderne si corespunzatoare care vor fi folosite la studierea si conservarea faunei si florei existente in zona de frontiera dintre cele doua tari. "Din fonduri au fost cumparate 4 GPS-uri, cu care au fost dotate cele patru agentii judetene pentru protectia mediului, au fost cumparate cate doua laptopuri pentru fiecare agentie, acestea avand instalate programe speciale privind conservarea biodiversitatii. De asemenea fiecare agentie va primi cate o masina de teren care va fi folosita pentru deplasarea in zona de frontiera a specialistilor de mediu care vor studia flora si fauna", ne-a mai declarat directorul Mihai Turcu.