Constiinta unui Liberal de Stanga: Imposibila dezbatere publica

Prieteni, suntem o tara de nebuni! Dar nebuni-nebuni! Daca faci ceva, se reped la tine haite de idioti, care iti vor reprosa masurile luate, iti vor demonstra ca esti un dobitoc, care nu mai merita sa faca umbra pamantului, dand de inteles ca stiu ei mai bine ce e de facut. Sigur, unii dintre ei, cand au avut ocazia sa demonstreze ce pot, au facut rahatul praf!
Daca nu faci, e la fel! Din diverse motive, situatia Romaniei impune continuitatea unor politici publice. Ei bine, alte haite de isterici sar pe tine: "de asta am luptat noi la pasopt, ca sa nu le-o trageti alora de-i daduram noi jos pentru voi?! Taiati in carne vie! Jos FMI, MMI, PPI!" Ce mai conteaza ca FMI, MMI, PPI au painea si cutitul, si sadismul de a le folosi cum cred ei ca ne pot pedepsi mai bine pentru nerespectarea angajamentelor Romaniei?
De aici imposibilitatea unei dezbateri publice decente, care sa duca la formarea unui consens in privinta unui proiect pentru Romania. De 23 de ani ne luptam degeaba unii cu altii, ne injuram, si ne pierdem timpul in dispute sterile, fara nicio relevanta. In loc sa evoluam, involuam. Ne ascundem in spatele unor pseudo-ideologii, incercam sa imitam modele despre care stim ca nu ni se potrivesc, obsedati de parerea celorlalti despre noi, vrem sa intram pe sub pielea puternicilor zilei, cu un servilism care le face greata pana si lor, si ratacim in cautarea societatii capitaliste perfecte, in care nimeni nu mai are grija nimanui, pentru ca de toate se ocupa Dumnezeul-Piata.
Zic sa fim sanatosi! Cum ne asternem, asa vom dormi. Pana acum am avut parte mai mult de cosmaruri. Si lucrurile nu au cum fi mai bune, cata vreme tot punem bolovani ascutiti sub saltea...