Situatia financiara a cluburilor de fotbal locale, respectiv datoriile acestora catre bugetele statului, se afla in atentia speciala a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Intrarea cluburilor de fotbal din Galati, ca si a celorlalte, in vizorul Fiscului s-a datorat debitelor cu multe zerouri in coada inregistrate de acestea catre bugetul statului, fapt care a stirnit nemultumirea presedintelui ANAF, Sebastian Bodu. Seful ANAF a somat cluburile de fotbal , inclusiv pe cele din divizia A, sa-si achite restantele de plata, afirmind ca cluburile noi vor fi obligate sa plateasca datoriile celor vechi, potrivit prevederilor Codului de Procedura Fiscala. Ramine de vazut daca "amenintarea" presedintelui ANAF va fi pusa efectiv in practica, respectiv daca exista pirghiile legale prin care cluburile noi vor putea fi constrinse sa achite debitele cluburilor vechi.

Vechiul club de fotbal, miliardar in datorii

La solicitarea ANAF, Directia Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Galati a transmis o situatie cuprinzind sumele datorate statului la data de 30 septembrie de catre cluburile de fotbal locale. "Fotbal Club Otelul nu are obligatii restante la bugetul consolidat al statului, fiind cu plata la zi a acestora. In ceea ce priveste fostul club de fotbal, CF Otelul, cuantumul datoriilor inregistrate la 30 septembrie catre bugetul consolidat al statului este de 107,42 de miliarde de lei vechi, din care 62,19 miliarde de lei vechi la bugetul statului, 24,82 de miliarde de lei vechi la CAS, 5,89 miliarde de lei vechi la bugetul de somaj si 14,5 miliarde de lei vechi la CASS", a declarat directorul Administratiei Financiare Galati, Laurentia Cercel.

Clubul Sportiv Otelul, in lichidare

Potrivit aceleeasi surse, un alt mare datornic la bugetul consolidat al statului este si Clubul Sportiv Otelul, care se afla in lichidare. Restantele de plata acumulate de clubul sportiv se ridica la 173,36 miliarde de lei vechi. Din cele 173,36 miliarde de lei vechi, 113,78 miliarde de lei vechi sint datoriile la bugetul statului, 52,19 miliarde de lei vechi sint debitele la CAS, iar la somaj acestea se ridica la 7,34 miliarde de lei vechi.