Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat verificari in forta pentru combaterea activitatilor cu caracter evazionist din domeniul producerii de alcool si comercializarii bauturilor alcoolice, se arata intr-un comunicat al ANAF.
In urma acestor verificari, din 7 antrepozitari autorizati pe raza judetului Ilfov, unuia i s-a retras autorizatia de functionare, iar altul a fost inchis. De altfel, proprietarii a patru antrepozite fiscale au pretextat defectiuni la instalatiile de producere alcool si au oprit productia.
Astfel, un singur antrepozit de producere alcool functioneaza in continuare si se afla in prezent sub stricta supraveghere a inspectorilor fiscali. Reprezentantii ANAF au controlat alti 61 de agenti economici care au obtinut atestate de comercializare in sistem angro de produse din alcool supuse accizarii.
Inspectorii au aplicat acestora amenzi contraventionale de 1,635 miliarde de lei si le-au confiscat produse accizabile in valoare de 82 de milioane de lei.
In urma verificarilor, a fost oprita activitatea de comercializare a produselor supuse accizelor la patru agenti economici atestati pentru vanzarea angro.
Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat ca actiunea de verificare a fabricilor de alcool va continua si in perioada urmatoare.