Firmele neserioase nu vor mai primi contracte de la Primaria Galati. In plus, dupa aderarea tarii la UE orasul nostru va primi o gramada de bani de la europeni. Cel putin asta a promis primarul.

Edilul sef al Galatiului, Dumitru Nicolae, a anuntat ca a gasit ac de cojocul celor care nu respecta termenele de executie a unor lucrari de reparatii sau modernizari de strazi. Primarul a explicat ca nu-i mai poate lasa pe afaceristi sa-si bata joc de banii contribuabilor si se va ocupa serios, dar abia de acum incolo, de societatile neserioase. "Am tot verificat constructia la strazi, reparatiile la infrastructura, si am decis ca in caietele de sarcini intocmite pentru licitatii sa apara niste elemente noi. Astfel, voi specifica ca lucrarile desfasurate pe o lungime de un kilometru, pentru reparatii sau modernizari de strazi, sa fie finalizate in maxim 6 luni de zile. Daca aceasta prevedere nu se va respecta vor fi aplicate penalizari foarte mari. Vom proceda asa pentru ca cine vrea sa execute lucrari in orasul Galati trebuie sa stie ca nu are voie sa ne incurce daca nu este serios. Lucrurile vor fi clare in acest fel. Urmatoarele licitatii vor fi organizate pe acest principiu", a promis inca o data primarul.

Vina apartine galatenilor

Chiar daca s-a luat de firmele de constructii neserioase, se pare ca primarul Dumitru Nicolae este si mai suparat pe circotasii din oras. In opinia edilului, mai multe zvonuri ce fac referire la modul de lucru al unor firme ce au contracte cu Primaria au fost lansate cu intentia de a-l "lovi" pe el. "Indiferent de ce spun unii sau altii, vom face atitea strazi citi bani vom avea pentru astfel de probleme. Nu e vina mea ca orasul are doar la 45% dintre strazi sistem de canilizare. Sintem cu totii vinovati pentru ca exista astfel de necazuri. Situatia se va schimba dupa 1 ianuarie, cind vom lucra cu firme mai serioase pe fonduri venite prin ISPA", a subliniat primarul galatenilor. Precizam ca, in graba sa de a-i linisti pe cei care locuiesc pe strazile fara canalizare, edilul a uitat ca, dupa aderarea tarii la UE, ISPA va deveni istorie, iar locul sau va fi luat de alte instrumente financiare.