Hala de carne din piata Cetate, considerata de reprezentantii DSVSA Bihor improprie pentru comercializarea carnii, a intrat luna trecuta in cea de-a doua faza de modernizare, potrivit proiectului intocmit de RAPAS Oradea. Ioan Hirte, seful RAPAS, promisese, la mijlocul lunii mai, ca lucrarile de renovare se vor derula in doua etape: 21 mai-15 iunie, perioada in care au fost amenajate vestiarele pentru barbati si femei, culoarele din hala si grupurile sanitare conform normelor legale (vestiarele au acum si dusuri moderne); 18 iunie-12 iulie, perioada in care nu s-a lucrat in hala, ci se fac reabilitari si ultimele retusuri pentru ca amplasamentul sa poata fi pe placul celor de la DSVSA si a se incadra in cerintele legii. In final, pe 13 iulie, vineri adica, RAPAS va solicita DSVSA o noua autorizatie de functionare, iar daca aceasta va fi acordata, vor fi semnate din nou contractele individuale cu aceiasi comercianti care fiinteaza acum in hala. De remarcat este faptul ca, pe timpul lucrarilor de renovare, nu li s-au mutat comerciantilor vitrinele. Acestia s-au temut ca seful RAPAS va introduce in hala renovata si pe altii in afara celor 36 care au activat in amplasament, care nu vor comercializa carne cumparata de la tarani, ci o vor aduce din import. Ei se tem de orice zvon, desi primarul le-a promisese ca tot ei vor functiona in hala dupa renovare.
Planul de renovare are aprobarea primarului Petru Filip si conducerea RAPAS a anuntat ca se va incadra in termenele stabilite. O problema stringenta este asigurarea conditiilor de temperatura pentru astfel de activitate si asigurarea unei singure cai de acces in hala. Desi lucrarile de renovare ar trebui sa fie pe sfarsite, meseriasii RAPAS lucrau ieri de zor si lucrarile sunt departe de a fi spre final. Prin urmare este greu de crezut ca pana joi, termenul-limita propus de seful RAPAS, hala va fi gata.