Consilierii oradeni si-au dat acordul pentru propunerea executivului local de revocare a hotaririlor de Consiliul Local prin care Directia Economica este externalizata din Primarie.
Conform Hotaririi de Consiliu Local, incepand din data de 1 iulie, Directia Finante Locale redevine o directie a Primariei Oradea, la sefia ei fiind numit Eduard Florea.
Analizand Raportul de specialitate intocmit de Directia Juridica, prin care se propune Consiliului Local al Municipiului Oradea aprobarea revocarii hotararilor Consiliului Local al Municipiului Oradea 290/2008 privind descentralizarea unor servicii publice de interes local si infiintarea unor institutii publice de interes local, consilierii oradeni au votat proiectul in forma propusa de executiv.
Cu doar trei abtineri, ale consilierilor PDL, cei care in urma cu cateva luni au fost initiatorii proiectului de externalizare a Directiei Finantelor Locale, aceasta a redevenit directie a Primariei Oradea.
Motivul externalizarii finantelor locale a fost propusa de vechea administratie locala si votata de consilieri, in majoritate PDL-isti, pentru a impiedica revenirea pe scaunul de director al Directiei a lui Emilian Sala, unul dintre directorii maziliti de Mihai Groza.