Fermierii au iesit joi in strada, cu utilaje si animale. Agricultorii vor picheta sediile prefecturilor din intreaga tara si anunta un mare miting la Bucuresti, pe 9 septembrie.
Fermierii sunt foarte nemultumiti si spun ca in felul acesta nu pot sa lucreze. Dupa ce subventiile au fost taiate, ei nu au niciun sprijin din partea statului.
Acestia cer guvernantilor sa elaboreze un pachet de masuri prin care sa faca reforma in agricultura. Fermierii vor modernizarea sistemelor de irigatii, modernizarea depozitelor pentru produsele pe care recolteaza toamna si cer sa fie supravegheat schimbul de produse intracomunitare, astfel ca produsele care vin din export sa nu fie inn competitie cu ale lor.
Aproximativ 15.000 de oamenii vor picheta, joi, prefecturile din taral La Brasov se va organiza un mars la care vor participa 50 de tractoare care vor marsalui prin centrul orasului.
Circa 50 de fermieri din judetul Galati picheteaza Palatul Prefecturii.
Circa 50 de agricultori din judetul Galati picheteaza, joi, de la ora 11.00, sediul Prefecturii, ingrijorati de perspectivele sumbre ale sectorului agricol romanesc.
Liderul protestatarilor, Mircea Croitoru, a criticat Executivul pentru lipsa de interes pe care o manifesta fata de sectorul agricol, adaugand ca eliminarea subventiilor va genera falimentul fermelor din tara.

Pichetul, care a inceput la ora 11.00, se va incheia la 13.00.