N Presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Galati, Marian Filimon, este de parere ca in Romania s-ar putea renunta la salariul minim garantat.

Patronatele si sindicatele care fac parte din Comisia Economico-Sociala s-au asezat la masa tratativelor pentru a negocia salariul minim garantat la nivel national aferent anului 2008.

Cu toate acestea, Marian Filimon este de parere ca Romania ar putea renunta la stabilirea unui salariu minim, asa cum de altfel au facut si alte tari din Europa. "Atata timp cat forta de munca a plecat sa lucreze in strainatate, motiv pentru care in Romania exista o criza acuta de forta de munca, sunt de parere ca ar trebui sa depasim etapa salariului minim. Daca nu este platit corespunzator, omul oricum pleaca. Si, asa cum in Europa sunt alte opt tari care nu au salariul minim, si in Romania ar trebui sa lasam piata libera sa regleze salariul", a explicat Filimon.

Pe de alta parte presedintele IMM Galati a spus ca deocamdata reprezentantii celor doua parti nu au ajuns la un numitor comun. "Sindicalistii vor ca salariul minim garantat sa ajunga la 700 de lei, iar patronatele sunt de parere ca valoarea acestuia sa fie de doar 500 sau 550 de lei", a mai spus Filimon.

Amintim ca in urma negocierilor din 2006 salariul minim garantat a crescut de la 350 de lei la 440 de lei. In cazul salariului minim garantat stabilit pe baza de grila, in 2006, salariul minim a crescut de la 320 de lei la 380 de lei.