Marius Fandly, director executiv adjunct in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor, informeza contribuabilii bihoreni ca a fost publicata Legea nr. 264 din 7 noiembrie 2008 pentru modificarea OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Modificarile care sunt aduse de prezenta lege se refera la exceptii de la utilizarea caselor de marcat electronice fiscale pentru comertul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de producatorii agricoli individuali detinatori de autorizatie in piete, targuri, oboare sau alte locuri publice autorizate.
"Se abroga prevederea referitoare la obligativitatea conducerii registrului special si inregistrarea la inceputul fiecarei zile a banilor detinuti de angajati si/sau administratori, precum si introducerea la inceputul fiecarei zile a soldului reprezentand monedele/ bancnotele necesare pentru a da restul clientilor.
De asemenea, nu mai constituie contraventie nerespectarea obligatiei de a pastra si a arhiva rola jurnal, raportul fiscal de inchidere zilnica si registrul special, prevazut in OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, de catre operatorii care desfasoara activitati de transport in regim de taxi (cu exceptia cazului in care legea penala prevede ca faptele sunt considerate infractiuni).