Edilii craioveni au decis ca pana la sfarsitul acestui an sa reconstruiasca fantana arteziana de la Ciuperca. Fantana "mama", cea cu care se obisnuisera oamenii, a fost daramata, din motive "stricte de securitate", in septembrie 2005. Reprezentantii primariei si-au motivat atunci decizia prin faptul ca devenise doar un obiect de decor, pentru ca nu mai functiona din primavara acelui an. La indicatiile specialistilor care au atentionat ca fantana reprezinta un real pericol pentru cetatenii care trec prin zona, primarul a dat ordin sa fie daramata si a aprobat directionarea unei sume de 8,5 miliarde de lei pentru acest capitol. Pana in prezent, a fost pus la punct studiul de fezabilitate pentru implementarea proiectului, municipalitatea asteptand finalizarea proiectului tehnic de catre SC CONSARH SRL, firma care a castigat licitatia, pentru a putea demara constructia propriu-zisa.
Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a spus ca aceasta va fi cea mai mare fantana arteziana din tara. Pentru a fi unicat, jetul principal va avea o inaltime de 15 metri, iar jeturile laterale de patru metri. In timpul noptii, jeturile se vor aprinde in opt culori.
"Probabil la inceputul verii vom incepe constructia. In functie de vreme, speram sa fie terminata cat mai devreme. Licitatia pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarile va fi organizata in luna iunie. Daca va iesi cum dorim noi, o sa fie un adevarat joc de culori", a declarat Nedelescu.
Cum anul 2006 pare sa fie prielnic pentru investitii in fantani arteziene, municipalitatea vrea sa o renoveze si pe cea de la Medicina Veche. Aceasta va beneficia insa de aproximativ trei miliarde de lei. Potrivit viceprimarului, fantana va avea, in premiera, un sistem de recirculare a apei, in acest fel dorindu-se si o reducere a consumului de apa.