In scurt timp, fiecare craiovean va achita individual factura la caldura, iar rau platnicii vor fi executati silit.
Primul pas catre facturarea individuala a energiei termice in Craiova a fost facut. Regia Autonoma de Termoficare (RATf) poate incheia contracte individuale cu fiecare locatar la cerere, dupa inventarierea corpurilor de incalzire din apartament.
"Pana acum, reprezentantii nostri au mers si au verificat corpurile de incalzire din circa 1.300 de apartamente din Craiova, iar proprietarii sunt asteptati sa incheie contracte individuale cu regia. Cei in cauza fac parte din Asociatiile de proprietari nr. 14 Eroilor, nr. 1 Piata Garii, nr. 7 Brazda lui Novac, Viitorul, nr. 110 si nr. 19 Craiovita Noua, nr. 6 George Enescu si Carpati", a precizat Sorin Iordache, directorul comercial al RATf.
Acesta a explicat ca facturarea individuala va fi un efort in plus pentru regia locala, dar ca se vor cauta solutii.
"Consumurile sunt stabilite tot de asociatia de proprietari, dar plata se va face la casieria Regiei de Termoficare. Usor nu este nici pentru noi, pentru ca nu este acelasi lucru sa emiti 400 de facturi, ca in prezent, sau 67.000 de facturi, cat va rezulta in urma facturarii individuale. Dar asa cetatenii au siguranta ca banii platiti vor merge direct la Regia de Termoficare. In timp, vom infiinta casierii in cartiere pentru a incasa facturile", a explicat Iordache.
Marea problema a RATf este ca reprezentantii asociatiilor nu insista asupra facturarii individuale, probabil si pentru a nu se pune rau cu locatarii. "Din 400 de administratori, mai putin de 200 au venit la convocare pentru a discuta cu noi", a mai spus Sorin Iordache.