Ministerul Internelor si Reformei Administrative a acordat titlul de parc industrial societatii comerciale "Eurobisness Parc Oradea", societate ce administreaza parcul industrial din Oradea. Parcul se intinde pe o suprafata de 121,29 de hectare si este inclus in domeniul public al municipiului Oradea.
In baza titlului acordat de minister, societatea Eurobisness Oradea poate beneficia de ajutor de stat regional pentru investitiile realizate in parcul industrial, cu conditia sa indeplineasca o serie de cerinte ale Uniunii Europene. Parcul este situat pe Soseaua Borsului, unde municipalitatea are la dispozitie un teren de 121,29 hectare. "Avem doua mari obiective care trebuie realizate aici: infrastructura de utilitati si cea a cladirilor. Prima dintre ele, infrastructura utilitatilor, va fi suportata de municipalitate in proportie de 100%.
Tot cu finantare de la bugetul local se va construi si drumul de acces din parc si conectarea la reteaua de energie electrica. Toate acestea costa aproximativ 5 milioane de euro", spune Marcel Bolos, directorul Directiei de Dezvoltare Durabila si Finantari Externe.