Firmele care vor investi in extinderea afacerilor sau deschiderea unor unitati in Slatina, creand astfel noi locuri de munca, ar putea beneficia de facilitati fiscale raportate la valoarea investitiei si domeniului de activitate.
Anuntul privind facilitatile fiscale pentru investitori a fost facut ieri de primarul municipiului Slatina, Darius Valcov. Acesta a declarat ca Primaria Slatina a pregatit un proiect de hotarare care va fi supus dezbaterii publice. In proiect se prevede acordarea de facilitati fiscale la plata impozitelor si taxelor locale pentru stimularea investitiilor si sustinerea dezvoltarii economice durabile in Slatina.
De aceste facilitati ar urma sa beneficieze numai persoanele juridice care vor face investitii de peste 700.000 de euro. Firmele ar putea obtine reduceri de taxe si impozite cuprinse intre 5 si 50 la suta, in functie de profilul de activitate, amplasamentul investitiei, valoarea acesteia si numarul de angajati. Un exemplu de calcul al facilitatii arata ca o firma care ar construi cladiri in valoare de opt milioane de euro, avand 160 de salariati, ar putea plati mai putin de 40 la suta din valoarea impozitului, adica aproximativ 211.000 de lei, fata de 600.000 de lei, cat ar fi impozitul fara facilitati.